Väzba, Letecká nehoda

20.08.2003 Celý región

V utorok 19.8.2003 boli rozhodnutím Okresného súdu v Humennom vzatí do väzby obvinení:\r\n- Miroslav F. , 33-ročný, bytom Košice a\r\n- Ján J. , 39-ročný, bytom ...
V utorok 19.8.2003 boli rozhodnutím Okresného súdu v Humennom vzatí do väzby obvinení:
- Miroslav F. , 33-ročný, bytom Košice a
- Ján J. , 39-ročný, bytom okr. Trebišov, ktorí sú stíhaní vyšetrovateľom OÚJP PZ Humenné pre trestný čin nedovoleného prekročenia štátnej hranice spáchaný formou spolupáchateľstva podľa § 9 ods. 2 k § 171a ods. 1 Tr. zá-kona. Väzba je vykonávaná v ÚVV Prešov.
Vyšetruje OÚJP PZ Humenné.

V pondelok 18.8.2003 o 19.45 hod. telefonicky oznámil na linku 158 OR PZ Humenné 27-ročný muž zo Zemplínskych Hámrov okr. Snina, že v katastri obce Zemplínske Hámre, došlo k zrúteniu lietadla. Vyšetrovaním na mieste bolo zistené, že okolo 19.30 hod. sa po ľavej strane cesty do trávnatého porastu zv. Gichta z doposiaľ nezistených príčin zrútilo súkromné ultraľahké lietadlo. Lietadlo zachytilo ľavou zadnou časťou vrch stĺpa vysokého napätia, rozlomilo sa, zadná časť ostala visieť na stĺpe, predná časť (kabína) sa zrútila na zem. Pri nehode došlo k usmrteniu posádky lietadla:
- 56-ročného muža z Košíc, majiteľa lietadla a
- 46-ročného muža z Vranova nad Topľou, člena posádky.

Na miesto bola privolaná RZP NsP Snina, kde lekár konštatoval u oboch smrť zapríčinenú vnútrolebečným poranením. Škoda na lietadle vznikla vo výške 300.000. - Sk. Miesto leteckej nehody bolo zabezpečené do príchodu pracovníkov Leteckej inšpekčnej služby Bratislava, ktorí určia príčinu leteckej nehody.
Vyšetruje OÚJP PZ Humenné.
 

Vyberte región